Как и защо да изберем картина за подарък?

Как и защо да изберем картина за подарък?
Как?

 

За добра отправна точка би послужило,ако познаваме бъдещия притежател - отношението му към изкуството, душевност и вкус.

По тези показатели като ориентир подбраната картина ще допълва напълно, ще създава уют и най - основно ще доставя радост като красив спомен.

 

Ако не познаваме притежателят е добре да заложим на посланието, което носи картината, цветовото усещане и да се съобразим с повода за подаряването.

 

Защо?

 

Изкуството има широко определение. От фотографията до музиката, танците до живописта, всичко е форма на изкуство. Създаване на нещо без думи, нещо, което говори и създава емоции. Изкуството е свой собствен език.

 

Всяка картина като произведение на изкуството е своеобразно послание за постигане на един по - цветен и красив свят. Плюс факта, че в нея е вложена частица душевност от самият автор.

 

Всяка оригинална картина, която купувате днес, може да се превърне в безценно притежание на утрешния ден. Ако имате нужда от доказателства, погледнете някои от най-скъпите картини, създадени десетилетия назад.

 

 "Емоциите, изобразени върху платното, сякаш се вливат и излизат от мен. Това е една от причините, поради които мисля, че картините могат да бъдат добър избор за подарък. Те предизвикат емоции."

 

Ивайло Вощинаров


Цветът е мощен инструмент за комуникация и може да се използва за сигнализиране на действие, влияние върху настроението и...

прочети още

Tехника на рисуване Алла Прима (alla prima), рисуване на един дъх, което изисква завършване на картината в една сесия.

прочети още